BACHs blomsterremedier

BACHs blomsterremedier

Dr. Edward Bach er grundlæggeren af systemet og levede fra 1886-1936. Han læste medicin i Birmingham og London, hvor han også modtog sin lægeautorisation. Han blev en succesrig bakteriolog og homøopat og i dette arbejde blev hans store interesse for naturlig behandling styrket. Han var overbevist om, at sindet er af afgørende betydning for sygdommes opståen og udvikling. Hans grundholdning var, at årsagen til sygdom skal findes, hvor der er en indre konflikt. Det vil sige, når livet ikke leves i overensstemmelse med de dybere liggende ønsker, så opstår der en følelsesmæssig utilfredshed, som kan give anledning til sygdom.

Dr. Bach helligede sit liv til en søgen efter og afprøvning af de specielle vilde blomster, der på naturlig vis retter sig mod at afbalancere og afklare sindet. Det førte til det verdenskendte system; Bach blomsterremedier, som består af 38 forskellige remedier og et blandingsremedie, Rescue Remedy (Nødhjælpsremediet). Hvert remedie retter sig mod en bestemt følelsesmæssig tilstand. Dr. Bach udgav flere bøger, men i dag er der kommet adskilligt flere til og Bach Centret i England fører hans arbejde videre i nøje overensstemmelse med den oprindelige hensigt.

I overensstemmelse med Bach Centret kan Bachs blomsterremedier med fordel også gives til hunde, idet de støtter og hjælper den hund, der er i følelsesmæssig ubalance. Måske synes du, at din hund gør livet besværligt for dig på men tænk da på, at det faktisk er din hund, der har det svært og at hjælpe din hund derfor hjælper jer begge. Det bedste er naturligvis at ændre på situationen, når man bliver klar over hvad der er galt, men hunden kan stadig være så præget af nogle oplevelser, at den kan have svært ved at ryste dem af sig uden hjælp og her vil Bach blomsterremedier virkelig gøre nytte.

Jeg er under uddannelse som Bachterapeut hos Susanne Løfgren og har derfor alle 38 blomsterremedier samt Nødhjælpsremediet til min rådighed. De kan kombineres med hundezoneterapien, som de understøtter. Det er også muligt at vi i fællesskab finder frem til, at også du vil have glæde af blomsterremedierne. Hunden afspejler ofte sin ejer og selvom det måske ikke er en identisk følelsesmæssig tilstand, så kan I sagtens begge have glæde af hver jeres behandlerflaske.

Fremgangsmåden er, at vi i fællesskab finder frem til de aktuelle remedier og jeg blander 2 dråber fra hver af disse i en 30 ml behandlerflaske, hvori der er rent vand og en tsk. økologisk æbleeddike, for at sikre holdbarheden. Behandlerflasken er udstyret med en pipette, hvilket gør det nemt at dosere 4 dråber 4 gange dagligt. Behandlerflasken rækker til ca. 3 uger og i den periode opstår der hurtigt en følelsesmæssig forbedring.